Slana tortica




Sastojci:

-10 palačinki
-150 g špinata
-pola glavice luka
-3 češnja češnjaka  
-brašno
-2 žlice maslaca
-360 ml mlijeka
-120 g naribanog tvrdog sira
-prstohvat muškatnog oraščića  
-krupna sol  
-papar  
-limunov sok  
-za posipanje-malo naribanog parmezana




Priprema:

Od smjese po želji ispecite 10 palačinki (uvijek radim s dva jaja, malo mineralne vode, prstohvat soli pa onda brašna i mlijeka po potrebi, dok ne dobijem potrebnu gustoću za palačinke).

Na tavi rastopite maslac sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom, dok ne omeknu.

Dodajte brašno (količina od oka, iskerno nisam mjerila koliko točno, ali otprilike toliko da se složi sa količinom mlijeka i da dobijete pristojan bešamel  i miješajte 2 min. pa postepeno, stalno miješajući, dodajte mlijeko.

Kuhajte, miješajući da se ne stvore grudice, oko 5 min. dok umak ne postane gust.

Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Dodajte naribani tvrdi sir i dobro ga izmješajte s dobivenim bešamelom.

Špinat kratko blanširajte u kipućoj vodi.

Dobro ga ocijedite od viška tekućine i sitno ga nasjeckajte pa pomješajte s bešamelom.

Na kraju ukapajte malo limunovog soka.

Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.

Složite palačinke jednu na drugu: na prvu palačinku stavite 2 žlice sosa, poklopite ju drugom palačinkom i tako redom do kraja.

Na kraju zadnju palačinku premažite umakom, posipajte naribanim sirom i pecite oko 25 min.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar