FANTASTIČNA KOKOS TORTA





Sastojci

    biskvit
    120 gr maslaca
    40 gr secera u prahu
    120 gr tamne cokolade
    4 zumanca
    5 bjelanaca
    160 gr secera
    120 gr brasna

    fil
    640 gr mlijeka
    180 gr kokosa
    90 gr secera
    30 gr gustina
    6 listova zelatine
    360 ml slatke vrhnje
    marmelada za premazivanje
    kokos za posipanje





Priprema

    1.    Pecnicu zagrijati na 170°C . Za biskvit maslac, secer u prahu i zumanca umutiti. Cokoladu istopiti na pari. Bjelanca i secer umutiti. Otopljenu cokoladu dodati masi od zumanaca, zatim snijeg od bjelanaca i na kraju brasno. Polako izmjesati. Sipati u kalup i peci oko 50 min. Biskvit ohladiti.
    2.    U medjuvremenu listove zelatine namociti. Mlijeko sa kokosom prokuhati, dodati secer i gustin, listove zelatine ocijediti i u jos toplu masu dodati. Ostaviti da se ohladi.
    3.    Ohladjeni biskvit jedanput prerezati. Slatko vrhnje umutiti i umjesati u ohladjenu masu od kokosa. Izmjesati i sa time premazati prvi sloj biskvita. Poklopiti sa drugim slojem, malo pritisnuti i ostaviti u frizider preko noci. Sljedeci dan tortu premazati sa zagrijanom marmeladom i posuti sa kokosom.
    Izvor:  www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar