Tiramisu rolat





Sastojci:

Za biskvit:

    6jaja
    100 gsecera
    90 gbrasna
    1 velika kasika kakaoa

Za kremu:

    3 zumanca
    30 gsecera
    4 velike kasike kakao napitka
    220 gmaskarpone sira
    4 velike kasike meda
    400 ml slatke tecne pavlake
    2 ucvrscivaca za pavlaku
    2 velike kasike gustina zelatin,ko koristi (obavezno da se krema bolje zgusne)sto ja nisam stavila




Priprema:

    Pleh obloziti papirom za pecenje.Rerna vec da se zagrije na 180°C.Za biskvit jaja i secer dobro ulupati, toliko dugo mutiti dok masa ne bude bjela i ne uvelica se.Brasno sa kakaom pomjesati, dodati u jaja masu ai pazljivo, najbolje to uraditi drvenom kasikom.Tjesto staviti na pleh i peci 8 minuta. Izvadit, jos na papru zajedno uviti da se ohladi.Za kremu:Zumanca sa secerom iznad pare i gustinom bjelo saumasto ulupati.Dodati zelatin, maci sa sporeta, mjesati dok se ne ohladi.Maskarpone sa medom glatko umjesati i dodati jaja masi.Tecnu pavlaku dobro uupati sa ucvrscivacem u slag pa dodati tome.Pola kreme premazati na tjesto, pazljivo uviti u rolat, ostatkom kreme premazati cjeli rolat, i ostaviti u friziderunajmanje 2-3 sata.

Izvor: www.facebook.com/pages/Moji-recepti
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar