Sastojci:
4 lista oblatni
25 dkg maslaca
20 dkg šećera
12 žlica vode
25 dkg mljevenih oraha
25 dkg mljevenog integralnog keksa
10 dkg čokolade za kuhanje
Priprema:
1. U lonac stavite maslac, šećer i vodu te miješajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine. Potom u smjesu dodajte orahe, keks i čokoladu, ponovno sve miješajte dok ne dobijete glatku kremu.
2. Pustite da se kratko ohladi, podijelite kremu na tri jednaka dijela i mažite na gornju stranu oblatne, i s istim nastavite dok ne potrošite kremu i oblatne. Na kraju oblatne omotajte u masni papir, te na njih stavite lim kako bi se što bolje stisnule.
3. Ostavite na hladnom, a po želji nakon što se kolač stisne zadnju oblatnu možete premazati čokoladnom glazurom. Dobar tek!
Savjet:
Želite li pojačati okus kreme, nakon što ste je skuhali dodajte malo soka svježe naranče.
Izvor: doznajemo.com
Nema komentara:
Objavi komentar