NAJFINI DESERT KOJI MOŽETE NAPRAVITI U OVE TOPLE DANE : ŠNENOKLE


Mekane i nježne kao oblačići...




Sastojci

    1 l mlijeka
    4 jaja
    10 kašika šećera

    pola vrećice pudinga od vanilije





Priprema

    Razdvojiti žumance i bjelance od četiri jajeta.
    2.    U žumance staviti četiri kašike šećera i pjenasto umutiti.
    3.    Bjelance umutiti u čvrst snijeg, pa, neprestano miješajući mikserom, postepeno dodati četiri kašike šećera.
    4.    Pola vrećice pudinga od vanilije dobro izmiješati sa dvije kašike šećera i 100 ml mlijeka.
    5.    Puding spojiti sa umućenim žumancetom.
    6.    900 ml mlijeka staviti da se kuha u što širu i što dublju šerpu.
    Kada mlijeko prokuha, smanjiti temperaturu na najmanje, tako da mlijeko može kuhati, a da pri tome ne kipi.
    7.    Bjelance vaditi kašikom i stavljati u mlijeko.
    8.    Nakon deset do dvadeset sekundi, bjelance okrenuti šupljikavom kašikom, pa ih nakon par sekundi vaditi u posudu.
    9.    Kada je bjelance potrošeno, skloniti mlijeko sa ringle i dodati mu puding.
    Mlijeko kuhati dvije, tri minute i preliti ga preko bjelanaca.



Posluživanje
Služiti rashlađeno.
Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar