NAJFINI DESERT KOJI MOŽETE NAPRAVITI U OVE TOPLE DANE : ŠNENOKLE
Mekane i nježne kao oblačići...
Sastojci
1 l mlijeka
4 jaja
10 kašika šećera
pola vrećice pudinga od vanilije
Priprema
Razdvojiti žumance i bjelance od četiri jajeta.
2. U žumance staviti četiri kašike šećera i pjenasto umutiti.
3. Bjelance umutiti u čvrst snijeg, pa, neprestano miješajući mikserom, postepeno dodati četiri kašike šećera.
4. Pola vrećice pudinga od vanilije dobro izmiješati sa dvije kašike šećera i 100 ml mlijeka.
5. Puding spojiti sa umućenim žumancetom.
6. 900 ml mlijeka staviti da se kuha u što širu i što dublju šerpu.
Kada mlijeko prokuha, smanjiti temperaturu na najmanje, tako da mlijeko može kuhati, a da pri tome ne kipi.
7. Bjelance vaditi kašikom i stavljati u mlijeko.
8. Nakon deset do dvadeset sekundi, bjelance okrenuti šupljikavom kašikom, pa ih nakon par sekundi vaditi u posudu.
9. Kada je bjelance potrošeno, skloniti mlijeko sa ringle i dodati mu puding.
Mlijeko kuhati dvije, tri minute i preliti ga preko bjelanaca.
Posluživanje
Služiti rashlađeno.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar