Vitaminski džem (cvekla, jabuka, šargarepa i limun)






Potrebno je:

500 g cvekle
500 g šargarepe


500 g jabuka
500 g limuna - sok
500 g šećera
100 ml vode






Priprema
1  Cveklu, šargarepu i jabuke izmiksati, pa dodati sok od pola kg limuna. Šećer i vodu kuvati 5 minuta, pa dodati izmiksano voće i povrće. Kuvati 20 minuta uz povremeno skidanje pjene.
2  Kad je džem gotov malo sipati na tacnu i provjeriti gustinu.
3  Vruć džem sipati u sterilisane tegle, hermetički zatvoriti i okrenuti naopako. Ostaviti da se džem ohladi.
4  Divan ukus, uvjerite se i sami.
5  Prvi put pravim ovaj džem i toplo ga preporučujem. Može se praviti u svako doba godine. Idealan je za palačinke. Prijatno!

Recept preuzet sa sajta: www.recepti.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar