RECEPT ZA NAJBOLJE ĆEVAPE KAO IZ MESNICE AKO NE I BOLJI PRAVI DOMAĆI


Sastojci

    1kg govedjeg mesa (fasiranog)ili juneceg
    1glavica crnoga luka
    1mala kasicica sode bikarbone
    2supene kasike brasna
    2-3 kasicice soli (po zelji ako volite slanse dodajte vise soli)




Priprema

    1.    Fasirano meso  posoliti i ostaviti par sati u frizideru.
    2.    Poslje par sati isjeckati crni luk dodati u meso ,zatitm dodati sodu ,brasno,jos malo soli ako volite slanse .
    3.    Sve dobro umjesati rukom da se dobro poveze smjesa i ostaviti u frizideru jos par sati ili ako vam treba za sledeci dan onda je najbolje da prenoci u frizideru.
    4.    Poslje par sati ili sutra dan prije przenja oblikovati cevape rukama ,ako vam se ljepi za ruke onda povremeno pokvasite ruke vodom ..ide lakse .
    5.    Spremne cevape prziti u tavi na nizoj tempereturi i sa malo ulja .
    Ili na gril tavi ili skari jos bolje .




Posluživanje
Sluziti uz domace lepinje ,sjeckani crni luk ili mladi luk ,uz ajvar ,ljuticu ili lukmiru sa pavlakom .....ima toga puno sve zavisi ko sta voli !

Za ove cevape je najbolje frisko meso .Teca mi je dao recept i rekao :parce mesa (junetine malo masnije)samljeti na masinu i posoliti i ostaviti u frizideru par sati ,poslje par sati vaditi meso i opet samljeti i dodati ostale sastojke i vratiti u frizider i najbolje je kada prenoci ....E posto nismo svi u mogucnosti da meljemo meso ......rekao je moze i sa gotovim fasiranim mesom po navedenom  receptu.....napravila sam ih i vise nego dobri su!

Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar