Piškota torta s jogurtom i jagodama - pogledajte ovu laganu i jako finu torticu!
Sastojci
• 400 g piškota
• 250 ml mlijeka
• 5 žlica ruma
• 200 ml slatkog vrhnja za šlag
• 1 žlica naribane limunove korice
• 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
• 150 g šećera u prahu
• 4 čvrsta jogurta (800 ml)
• 2 vrećice Želatine Dolcela By Podravka
• 10 žlica vode
• 400 g jagoda
Priprema
Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Jednostavno
1. Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem.
2. Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
3. Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
4. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
5. Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
6. Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
Da napomenem, posljednji put kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine.
Posluživanje
Prije posluživanja uklonite kalup i narežite. Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama.
Savjet
Tortu možete preliti i preljevom za torte Dolcela.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar