Šnicle u saftu





Sastojci

    500 gr telećih ili junećih šnicli deblje rezanih
    4-5 kašika senfa
    1 veliki luk
    1 zreo paradjaz
    2 čehne bijelog luka
    3 supene kašike paradajz pirea
    so, biber

Način pripreme

    Šnicle dobro istucajte, posolite, popaprite i namažite senfom sa obje strane.
    Pecite na blago nauljenoj tavi sa obje strane dok ne porumene i sklonite na tanjir.
    Tanko narezani luk pirjati u istoj tavi u kojoj ste pirjali šnicle.
    Dodajte bijeli luk, oguljen izrezan paradajz i još malo pirjajte.
    Umutite paradajz pire u čaši vode i zalijte luk. Dinstajte još kratko.
    Poredajte šnicle u pretis lonac i zalijte sosom od luka i paradajzda.
    Ako želite u pretis možete dodati i krompir rezan na četvrtine.
    Čekajte da pretis propišti i kuhajte 20 minuta na srednje slaboj vatri.



Izvor: http://www.malikuhar.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar