NEMAM RIJEČI KOJIM BI VAM OPISALA KAKO JE MEKANO I UKUSNO OVO PECIVO: MOJE SARAJLIJE




Sastojci

    500ml mleka
    2 jaja
    2 kasike secer
    4 kasikica soli
    4 k.ulje
    1 kvasac
    1kg brasno
    120g margarina
    1/2 saljica ulje (od kafe)
    sira




Priprema

    1.    Zamesite testo od mleka,jaja,so,secer,kvasac,ulje  i brasna.Ostavite da testo odmori 10min dok pripremite pleh u kojem ce te ih peci (malo nauljite ga)
    2.    Testo podelite na 25 loptica (sarajlija).
    Svaku lopticu zasucite sa rukom i zavijte u puzica (ko na slici) stavljajte u pleh .(dovoljan je jedan pleh za sve da stanu)
    3.    U sredinu stavite po parcense sira ,spinat i dr.
    Kad su gotove pokrijte i ostavite da otstoje 1h 30min(jedan sat i trideset minuta ali ne u mnogo toplu prostorijur
    4.    Rernu zagrejte.
    Otopite pola margarina sa pola salice ulje i prelijte gotove sarajlije.Stavite da se peku
    5.    Kad porumene izvadite gotove su.

    Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar