RECEPT KOJI JE ZALUDIO SVIJET ! TKO GOD JE PROBAO, ODMAH JE RECEPT TRAŽIO !! - BIJELA TORTA





 Sastojci

    2 kom. jaja
    4 kasike secera
    5 1/2 kasika brasna
    50gr. otopljene bijele cokolade

    Krema
    300ml. svijezeg vrhnja
    350gr. bijele cokolade
    250gr. maskarpone sira




 Priprema

    1.    Pripremiti manji kalup za tortu (19-20 cm)
    Zagrijati rernu na 180°C.
    Mutiti zajedno jaja sa secerom dok ne postanu svijetla,prosijati u smjesu brasno pa izmjesati spatulom.
    Dodati i istopljenu i ohladenu cokoladu.
    Pretresti u kalup i peci 15-tak min.
    Koru izvaditi na resetku i ostaviti da se prohladi.

    2.    Za kremu zakuhajte slatko vrhnje i dodajte sitno isjeckanu cokoladu,mjesajte zicom dok se cokolada ne istopi.
    Ostavite kremu oko pola sata u frizider da se ohladi pa joj dodajte maskarpone.
    Sve zajedno kratko ismiksajte.
    Koru prebacite na tanjir za serviranje,stavite obruc oko nje i istresite preko kremu.
    Ostavite par sati na hladenje pa skinite okvir i ukrasite po zelji.
    Kremu mozete pripremiti prvu da se hladi dok pecete koru.


Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar