Mocart kocke za pola sata

Lagane, fine, brzo se pripremaju a nestanu jos brze :)




Sastojci:

    2 kasike brasna
    1 kesica pudinga od vanile
    1/2 lmleka

za fil:

    10 kasika mlevenih proprzenih badema
    1 kesica praska za pecivo
    2 d lulja
    2 d lmleka
    160 g brasna
    180 g secera
    5 jaja
    za koru:
    250 gsecera
    250 gmargarina


za ukrasavanje:

    mleveni bademi





Postupak pripreme:

    Za koru umutiti jaja sa secerom, dodati mleko, ulje, zatim prasak za pecivo pomesan sa brasnom i mlevene bademe.  Izliti u pleh oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni oko 30 min dok blago ne porumeni kora i pocne se odvajati od pleha. Pecenu koru prevrnuti, skinuti pek papir i preseci na dva dela.
   
    Za fil staviti mleko da provre sa secerom. U provrelo mleko staviti razmucen puding sa brasnom u malo mleka i mesati kratko dok se ne zgusne.  Kada se ohladi, spojiti sa umucenim margarinom.
    Filovati kore i ukrasiti mlevenim bademima.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar