Sastojci:
za tijesto:
250 g brašna
125 g maslaca
6 kašika hladne vode
1 kašikica
soli
za fil:
3 kom jaja
200 g šunke pureće
150 g tvrdog sira
150 feta sira
1 dl vrhnja za kuvanje
1 dl mlijeka
5-6 kom kiselih krastavčića
po želji svježeg ili sušenog paradajza
Priprema:
Od brašna, maslaca i vode zamijesiti glatko tijesto, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 3o min. za to vrijeme praviti fil.
Šunku isjeckati na kockice, tvrdi sir izrendati, fetu i kisele krastavčiće isjeckati u kockice
Jaja umutiti pjenasto, dodati mlijeko i vrhnje pa izmiješati, dodati šunku, ribani sir i krastavčiće i izmiješati, i na kraju dodati fetu i lagano promiješati da se rasporedi po filu
Pleh 26 cm premazati tanko uljem, tijesto istanjiti da je veće od pleha oko 2 cm, prenijeti u pleh tako da su obložene i ivice kalupa. Sipati fil
Staviti u rernu zagrijanu na 200 C da se peče oko 45 min.
Kad se malo ohladi servirati uz omiljenu salatu ili čašu jogurta
Nema komentara:
Objavi komentar