Od ostataka pire krompira, dobar prilog uz meso i salatu-ili umesto pire krompira…:-)
Sastojci:
750 g pire krompir (od prethodnog dana)
1 jaje
1 kasika vegeta
5 kasika sitno iseckan persunov list
3 kasike prezle
3 vrsne kasike brasno (ostro)
1-2 cena iseckan beli luk (ili beli luk u prahu po ukusu)
biber po ukusu
1 glavica crni luk
50 g suseni paradajz
Priprema:
Na malo ulja isprziti sitno iseckan crni luk dok ne dobije staklasto zuckastu boju i omeksa. Ocediti od ulja na papirnoj salveti. Iseckati suseni paradajz. Pire krompir (od prethodnog dana, moze i sveze napravljen) samo malo podgrejati u mikrotalasnoj pecnici kako bi se lakse sjedinio sa ostalim sastojcima a potom dodati sve ostale sastojke i kratko promesati (umesiti) dok se ravnomerno ne rasporede. Posuti radnu povrsinu brasnom, oblikovati cufte, uvaljati ih po brasnu sa obe strane i redjati po radnoj povrsini. Prziti na malo ulja, na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta (na pola pecenja okrenuti) dok ne dobiju zlatno braon boju.
Posluživanje:
Uglavnom ih pravim kada mi ostane puno pire krompira kao ovog puta ali svakako se mogu praviti i od sveze napravljenog. Pire kropir je klasican: obaren izgnjecen krompir posoljen i umucen sa malo maslaca a potom jos malo umucen sa malo mleka. Ukoliko nemate suseni paradajz mozete ga slobodno izostaviti, ovde je dodat najvise zbog boje.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar