DEKORATIVNI SLANI ROLAT





SASTOJCI:
ZA BISVIT:
•  4 jaja
•  1 puna zlicica soli
•  malo papra
•  75 g Creme fraiche
•  50 g tvrdog ribanog pikantnijeg sira (parmezan,grana padano,pecorino,provolone)

•  60 g brasna
•  15 g gustina
•  1 mala zlicica praska za pecivo
•  nekoliko listica persuna
ZA NADJEV:
•  malo suhog ili friskog zacinskog bilja po zelji
•  nekoliko tankih snita prsuta
•  500 g krem sira (300 g kravljeg + 200 g kozijeg krem sira)
•  2 zlicice senfa




PRIPREMA:
Pripremiti persunove listice. Oprati i posusiti na kuhinjskom papiru. Jaja razdvojiti na zumanjke i bjelanjke. Prvo umutiti bjelanjke sa zlicicom soli u snijeg. Ostaviti na stranu. Zumanjke umutiti sa creme fraiche, dodati malo soli i papra i ribani sir. Ja sam koristila provolone sir. Brasno pomijesati sa gustinom i prasok za pecivo te dodati polagano u zumanjke. Mutiti mikserom dok se sve ne sjedini. Na kraju ruco zlicom umijesati tuceni snijeg. Pleh od pecnice namazati uljem i staviti papir za pecenje. Smjesu za bisvit izruciti u pleh i poravnati. Po smjesi poredati listice persuna. Staviti u zagrijanu pecnicu na 200 stupnjeva i peci 10 minuta. Kad je bisvit pecen i dok je jos u plehu poklopite ga sa drugim komadom papira za pecenje i pazljivo ga izvaditi iz pleha pridrzavajuci krajeve oba papira, prvog na kojem se pekao bisvit i drugog kojeg ste stavili preko bisvita.

Te ga prilikom vadjenja okrenuti tako da strana dekorirana persunom bude prema dole. zajedno sa papirima i dok je jos vruc zarolati biskvit na vlaznoj kuhinjskoj krpi i tako ostaviti da se ohladi. Za nadjev pomijesati krem sir sa senfom i zacinskim biljem. Ja koristila suhu dalmatinsku mjesavinu zacina. Krem sir sam koristila svih 500 g isti od kravljeg mlijeka, nisam mjesala sa kozijim jer ne volim. Tko voli moze pomijesat te dvi vrste krem sira i dobit ce pikantniji okus.bOhladjeni bisvit odmotati. Nadjev od krem sira ravnomjerno namazati preko bisvita i poslagati snite prsuta preko sira. Zamotati rolat i ostaviti u frizider da se ohladi.
POSLUZIVANJE:
Rolat rezati na snite. Sami odredite debljinu snite. Posluziti hladno kao predjelo ili upotpuniti hladni bife sa ovim dekorativnim i ukusnim rolatom.
Pleh od moje pecnice je 30x40 cm.

Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar