Kesten kolač

 Sastojci

    Biskvit
    3 Jaja
    3 Žlice šećera
    3 Žlice brašna, prašak za pecivo
    2 Žlice kakao praha

    Žlica mlijeka

    Krema
    500g Kesten pirea za kolače
    2 Pudinga sa okusom vrhnja
    7 dl Mlijeka
    150g Maslaca(baš maslac i zbog arome i zbog teksture)
    2 Žlice ruma
    6 Žlica šećera, ako nije zaslađen kesten, ako je onda samo tri
    Naribana korica pola naranče
    Sok od pola naranče






 Priprema

    1.
    Biskvit:
    Izradite na klasičan način biskvit i izlijte ga u prethodno namazan i pobrašnjen protvan srednje veličine. Izmutite žumanjke sa šećerom dok se zapijene, dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom i mlijeko. Na kraju kružnim pokretima špatulom ili žlicom dodajte bjelanjak.

    Na žalost nikada ne gledam koliko je vremena prošlo dok se koji kolač ispeče i to mi je velika mana. Kad primjetim da se rubovi odvajaju, otvorim, isprobam čačkalicom i uglavnom tako funkcioniram preko 20 godina.

    Krema:
   Prije svega stavite šećer i naribanu koricu naranče u zdjelu u kojoj ćete miksati kremu te dobro utrljajte žlicom koricu u šećer kako biste pojačali intenzitet arome. Mlijeko stavite da zakipi, mali dio ostavite kako biste umutili puding. Skuhajte puding i stavite da se ohladi do kraja. Mora biti potpuno hladan.  U zdjelu sa šećerom dodajte kesten pire, maslac i rum. Sjedinite sastojke i potom dodajte hladan puding, dobro promiješajte sa ostalim sastojcima i sipajte na hladan biskvit koji ste prethodno poškropili sa sokom pola naranče. Odmah naribajte čokoladu i stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.






Posluživanje
Ovo je svojevrsna light verzija, jer ne sadrži vrhnje niti šlag, što meni osobno smeta, pa izbjegavam. Nisam nigdje našla ništa slično, pa sam se dala po tko zna koji puta u avanturu kombiniranja namirnica i slaganja vlastitih recepata. Toplo se nadam da će i vas razveseliti kao što je i moje bližnje i mene samu. Naravno da možete na kremu dodati sloj šlaga koji će samo upotpuniti i obogatiti cijelokupni dojam.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar