Ne poznajem nikoga ko voli uključivati rernu za vrijeme ljetnih vrućina. Ova torta bez pečenja je pravi spas za slatkoljupce i u ljetnim mjesecima.






Sastojci
Prvi sloj
230 gr oreo keksa
130 gr petit buree
50 gr mliječne čokolade
100 ml vrhnja za kuhanje
Drugi sloj
120 gr putera
150 gr prženog kikirikija
50 gr prženog slanog kikirikija
50 gr šećera u prahu
2 kašike mlijeka
Treći sloj
400 ml mlijeka
120 gr putera
12 kašika brašna
5 kašika šećera
40 gr gustina
100 gr karamel bombona
Preljev
150 gr čokolade za kuhanje
100 ml vrhnja za kuhanje




Način pripreme

    Najprije napraviti treći sloj sa karamel bombonama.
    Otopiti brašno gustin i šećer u ¼ mlijeka.
    Ostatak mlijeka pustiti da proključa pa promiješati sa smjesom gustina.
    Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne pa dodati karamele i miješati dok se ne otope.
    Ostaviti da se ohladi.
    Pjenasto umutiti puter pa dodati u smjesu.
    Za prvi sloj otopiti čokoladu pa dodati oreo i petit keks koji ste samljeli u multipraktiku.
    Vrhnje umutiti u šlag pa dodati polovinu smjese keksa i promiješati.
    Dodati ostatak i utisnuti u modlu za tortu.
    Ostavite da se ohladi.
    Kikiriki samljeti u multipraktiku.
    Šećer i puter umutiti, dodati kikiriki i mlijeko pa premazati prvi sloj.
    Namazati karamel kremom i ostaviti u frižider.
    Za preljev ugrijati vhnje za kuhanje i u njemu otopiti čokoladu.
    Ostaviti da se malo ohladi i preliti preko torte.
    Ostaviti u frižideru par sati pa uživati.

Izvor: http://www.domacica.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar