Ovi kolacici su brzi za napraviti, ukusni, prhki i ekonomicni, a brzi i za pojesti..






Sastojci

    za kolacice
    1 cup (250g) putera
    1/2 cup secera u prahu (cup 235 ml)
    1 vanilin
    1 1/3 cups svenamjenskog brasna
    6 kasika gustina (corn starch)
    1/2 kasikice praska za pecivo
    1/2 kasikice soli

    za ganache
    3 kasike vrhnja za kuhanje
    3 kasike dzema od malina ili drugog
    130 gr cokolade za kuhanje

    alternativa - sa ukusom jagode
    1/4 kasikice extrakta sa ukusom jagode
    malo roze jestive boje

    alternativa - sa ukusom cokolade
    1/4 ciup kakao




 Priprema

    1.
    Lim za pecenje obloziti papirom. Pomijesati brasno, gustin, prasak za pecivo i so. U zdjelu od miskera staviti puter, secer i vanilu i mijesati na niskoj brzini dok se ne sjedini. Dodati suhe sastojke i miksati tek toliko da se sastojci fino sjedine.
    2.
    Staviti smjesu u vrecicu za ukrasavanje sa zvjezdastim nastavkom (Wilton 1M) i istiskati zvjezdice malo ih odvajajuci. Staviti tijesto u zamrzivac najmanje 20 minuta kako bi kolacici zadrzali oblik tokom pecenja.
    3.
    Ugrijati rernu na 325 F. Peci kolacice nekih 15-17 minuta. Ohladiti ih na resetki.
    4.
    Za ganache ugrijati vrhnje do vrenja i preliti preko cokolade. Sacekati koji minut pa umijesiti da se cokolada rastopi. Dodati dzem i miksati dok se ne dobije fina krema. Ostaviti u frizider 1 sat kako bi krema mogla da se malo stisne. Filovati kolacice.
    Moji nisu stigli da e nafiliju pojedeni su tako..
    5.
    Alternativa za kolacice sa ukusom jagode: zamjeniti vanilu sa extraktom od jagode.
    Alternativa za kolacice sa ukusom cokolade: zamjeniti 1/4 cups brasna sa 1/4 kasikom kakaa.

Izvor: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar