Medeni kolačići koji se tope u ustima, a dok se peku u rerni zamirišu celo polje!





 Sastojci 20 osoba

    200 ml vode
    1 šoljica šećera
    200 ml ulja
    4 kašike meda
    1 vanil šećer
    500 g brašna (sigurnije dodajte po potrebi)
    5 g cimeta
    3 g sode bikarbone
    1 karanfilić





Priprema
    1.
    Dobro izmućkajte šećer i med, zatim dodajte ulje i vodu.
    2.
    Kada ste lepo sjedinili pomenute sastojke, dodajte brašno, cimet, sodu bikarbonu i vanilin šećer i izmrvljeni karanfilić.
    3.
    Brašnjavim rukama oblikujte medenjake i ređajte u podmazan pleh.
    4.
    Pecite kolače na 200 stepeni 10 minuta.

Izvor: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar