Izgledom podsjeća na Kinder Pingui...ali nije...još je bolji !
Sastojci
Biskvit
4-5 jaja
4 žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer
2 žlice kakaa
3 žlice meda
1 prašak za pecivo
1 žlica ulja
4-5 žlica brašna
Krema
3 dl vrhnja za šlag
1 vrećica šlagfixa
2 žlice meda
1 vanilin šećer
Preljev
čokolada za kuhanje(po želji)
malo margarina, maslaca
Priprema
1.
Izmiksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, zatim lagano dodavati ostale sastojke po redu, ali na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.
2.
Protvan namazati margarinom ili staviti papir za pecenje i smjesu staviti peći 15-20 min na 200 stupnjeva.
3.
Napraviti kremu. Izmiksati vrhnje za šlag do polovine i zatim u to dodati vrečicu šlagfixa, med i jedan vanilin šećer. Sve izmiksati dok krema ne poprimi potrebnu gustoću. Jako je bitno miksati cijelo vrijeme u jednu stranu.
4.
Ohladiti biskvit. Prerezati ga na pola te na prvu polovicu biskvita namazati jednu polovinu kreme. Napraviti nešto kao preljev ili glazuru od čokolade i margarina. Ja obično stavim 3-4 reda čokolade i skroz malo margarina ili maslaca. Čokoladu i margarin rastopiti na pari te ostaviti 10-15 minuta da se hladi na sobnoj temperaturi. Za to svo vrijeme kolač može biti u hladnjaku.
5.
Kad se čokolada ohladila negdje do polovice, da ne bude vruča već topla ili mlaka, dobro se promješa te se prelije preko prve polovine kreme. Lagano razmazivati da se krema i čokolade ne pomješaju, zatim ostaviti da se skroz stvrdne u hladnjaku.
6.
Dok se sve hladi u hladnjaku napraviti čokoladnu glazuru. Kad se kolač ohladio premazati ga ostatko kreme i poklopiti ga polovicom biskvita. Zatim, vruču glazuru preliti preko kolača. Kolač još neko vrijeme hladiti na sobnoj temperaturi te ga staviti u hladnjak preko noći jer ga je najbolje rezati tek sljedeći dan.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar