Izgledom podsjeća na Kinder Pingui...ali nije...još je bolji !






 Sastojci

    Biskvit
    4-5 jaja
    4 žlice šećera u prahu
    1 vanilin šećer
    2 žlice kakaa
    3 žlice meda
    1 prašak za pecivo
    1 žlica ulja
    4-5 žlica brašna

    Krema
    3 dl vrhnja za šlag
    1 vrećica šlagfixa
    2 žlice meda
    1 vanilin šećer

    Preljev
    čokolada za kuhanje(po želji)
    malo margarina, maslaca




 Priprema

    1.
    Izmiksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, zatim lagano dodavati ostale sastojke po redu, ali na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.
    2.
     Protvan namazati margarinom ili staviti papir za pecenje i smjesu staviti peći 15-20 min na 200 stupnjeva.
    3.
    Napraviti kremu. Izmiksati vrhnje za šlag do polovine i zatim u to dodati vrečicu šlagfixa, med i jedan vanilin šećer. Sve izmiksati dok krema ne poprimi potrebnu gustoću. Jako je bitno miksati cijelo vrijeme u jednu stranu.
    4.
    Ohladiti biskvit. Prerezati ga na pola te na prvu polovicu biskvita namazati jednu polovinu kreme. Napraviti nešto kao preljev ili glazuru od čokolade i margarina. Ja obično stavim 3-4 reda čokolade i skroz malo margarina ili maslaca. Čokoladu i margarin rastopiti na pari te ostaviti 10-15 minuta da se hladi na sobnoj temperaturi. Za to svo vrijeme kolač može biti u hladnjaku.
    5.
    Kad se čokolada ohladila negdje do polovice, da ne bude vruča već topla ili mlaka, dobro se promješa te se prelije preko prve polovine kreme. Lagano razmazivati da se krema i čokolade ne pomješaju, zatim ostaviti da se skroz stvrdne u hladnjaku.
    6.
    Dok se sve hladi u hladnjaku napraviti čokoladnu glazuru. Kad se kolač ohladio premazati ga ostatko kreme i poklopiti ga polovicom biskvita. Zatim, vruču glazuru preliti preko kolača. Kolač još neko vrijeme hladiti na sobnoj temperaturi te ga staviti u hladnjak preko noći jer ga je najbolje rezati tek sljedeći dan.


Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar