Lepinje brze i fine, gotove za 30 minuta !





 Sastojci

    potrebno je
    500 g brašna
    10 g suvog ili 20 g svježeg kvasca
    3 kašike ulja
    oko 2,5 dl mlake vode
    1 kašičica soli
    1 kašičica šećera
    po potrebi brašna za premijesiti lepinje




 Priprema

    1.
    Brašno sipati u posudu, u sredini napraviti udubljenje, sipati kvasac i šećer, preliti sa malo mlake vode i ostaviti da kvasac naraste. U nadošli kvasac sipati ulje, so umiješati u brašno, dodavati po malo mlake vode i zamijesiti mekše tijesto. Dobro ga izraditi da bude glatko, istresti na dobro pobrašnjenu radnu površinu, napraviti veknicu i podijeliti na 4 jednaka dijela. Svaki dio premijesiti i oklagijom istanjiti na debljinu oko 1 cm. Staviti u pleh obložen papirom za pečenje, malo ih narezati nožem i ostaviti da narastu 30 minuta.
    2.
    Rernu zagrijati na 250 C i peći lepinje 10-ak minuta.

Izvor: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar