Ovo su krafne moje mame koje su daleko najukusnije krafne koje sam do sad probala !





Sastojci

    1kg brasna
    1 salica od kave ulja
    1 salica od kave secera
    soli na vrh noza
    2 zlice ruma
    1 naribana korica limuna
    1 vanilin secer
    2 jaja
    5 dl mlijeka
    4 dag svjezeg kvasca
    8 dcl ulja
    marmelada
    secer u prahu





 Priprema

    1.

    Kvasac izmrvite u manju posudicu,dodajte  malo secera i toplog mlijeka te ostaviti sa strane dok se ne podigne.
    U  brasno dodati ulje,secer,sol,rum,limunovu koricu,vanilin secer i jaja. Smjesu malo promjesajte te dodajte mlijeko.
     Umijesite glatko tijesto,pokrijte ga krpom i ostavite na toplom mjestu dok se ne podigne.
    Kada se tijesto podigne,razvaljajte ga na debljinu od 1 cm.
    Kad izrezete krugove,prekrijte ih krpom i ostavite dok ne udvostruce obujam.
    U lonac zagrijte 8 dl ulja.  Kada krafne stavit u ulje poklopite lonac dok ne budu gotove s jedne strane. Kad se ispeku s jedne strane,okrenite ih na drugu i ostavite nepoklopljene jer ce tako dobiti onaj bijeli prsten.
    Gotove krafne stavite na papirnate rucnike da se upije visak ulja.

Posluživanje

Punite ih s nadjevom po zelji i pospite secerom u prahu
Uzivajte! :)


Izvor: www.coolinarika.com


Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar