Sastojci
1kg brasna
1 salica od kave ulja
1 salica od kave secera
soli na vrh noza
2 zlice ruma
1 naribana korica limuna
1 vanilin secer
2 jaja
5 dl mlijeka
4 dag svjezeg kvasca
8 dcl ulja
marmelada
secer u prahu
Priprema
1.
Kvasac izmrvite u manju posudicu,dodajte malo secera i toplog mlijeka te ostaviti sa strane dok se ne podigne.
U brasno dodati ulje,secer,sol,rum,limunovu koricu,vanilin secer i jaja. Smjesu malo promjesajte te dodajte mlijeko.
Umijesite glatko tijesto,pokrijte ga krpom i ostavite na toplom mjestu dok se ne podigne.
Kada se tijesto podigne,razvaljajte ga na debljinu od 1 cm.
Kad izrezete krugove,prekrijte ih krpom i ostavite dok ne udvostruce obujam.
U lonac zagrijte 8 dl ulja. Kada krafne stavit u ulje poklopite lonac dok ne budu gotove s jedne strane. Kad se ispeku s jedne strane,okrenite ih na drugu i ostavite nepoklopljene jer ce tako dobiti onaj bijeli prsten.
Gotove krafne stavite na papirnate rucnike da se upije visak ulja.
Posluživanje
Punite ih s nadjevom po zelji i pospite secerom u prahu
Uzivajte! :)
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar