Domaći keks - ukusan, mekan, sočan !






 Sastojci

    3 jaja
    3 soljice ( za kafu) secera
    2 soljice mljeka
    1 soljica ulja
    4 soljice brasna
    1 soljica mlevenih lesnika
    1 prasak za pecivo

    glazura
    40gr maslaca
    60gr cokolade



 Priprema

    1.

    ovo tjesto je ukusno, socno i moze od njega da se prave i kore za torte.

    Od ove kolicine moze da se dobuju 3 kore pecene  u okruglu tavu br 26.

    U vanglicu staviti jaja i secer i mutiti dok se secer ne istopi.

    Iskluciti mikser i lagano dodavati mleko, ulje, pecivo, ljesnake i brasno.

    Sve ljepo sjedinite i sipajte smesu u malu roster tavu na Delimano(22x30).

    Peci oko 30 min na 190 st.

    Ohlageni kolac preliti glazurom od putera i cokolade.

    Ohladiti pa seci na komade i servirati.

    Bitno- koriscena je salica za kafu od 110 ml, srednja, znaci sve se meri u istoj maloj soljici


Izvor: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar