Domaći keks - ukusan, mekan, sočan !
Sastojci
3 jaja
3 soljice ( za kafu) secera
2 soljice mljeka
1 soljica ulja
4 soljice brasna
1 soljica mlevenih lesnika
1 prasak za pecivo
glazura
40gr maslaca
60gr cokolade
Priprema
1.
ovo tjesto je ukusno, socno i moze od njega da se prave i kore za torte.
Od ove kolicine moze da se dobuju 3 kore pecene u okruglu tavu br 26.
U vanglicu staviti jaja i secer i mutiti dok se secer ne istopi.
Iskluciti mikser i lagano dodavati mleko, ulje, pecivo, ljesnake i brasno.
Sve ljepo sjedinite i sipajte smesu u malu roster tavu na Delimano(22x30).
Peci oko 30 min na 190 st.
Ohlageni kolac preliti glazurom od putera i cokolade.
Ohladiti pa seci na komade i servirati.
Bitno- koriscena je salica za kafu od 110 ml, srednja, znaci sve se meri u istoj maloj soljici
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar