Vrlo dekorativne,ukusne,sa dodatkom sira ove zavodljive kuglice mame poglede ukućana i stvaraju želju svojim okusom za ....još, još samo jedna...!!!





 Sastojci 4 osobe

    250gr. glatkog brašna
    50gr. škrobnog brašna
    5gr. pecilnog praška
    75gr. Šećera
    1 Vanilija šećer
    Korica limuna
    Ili
    Korica naranđe
    Prstohvat soli
    2 Žutanjka
    30gr. Maslaca sobne temperature
    45ml. Mlijeka
    20ml. Ruma
    140gr. Posnog sira
    1 Jušna žlica vode
    Brašno za posip radne površine






 Priprema

    1.
    Pomiješajte brašno, škrobno brašno, (gustin) , sol i prašak za pecivo.Posebno u zdjelici viljuškom izmješajte žumanjke sa šećerom, koricom limuna, rumom, maslacem, mlijekom i sirnim namazom. Sada spojite suhe i mokre sastojke- možete lagano mikserom ili rukom. Ako su vam slučajno žumanjci manji, trebat će vam  i žlica  vode za povezati tijesto. Trebate dobiti mekano i lagano ljepljivo tijesto.
    2.
    Na radnu površinu stavite malo brašna i na njega stavite tijesto. Kratko ga umijesite u glatku kuglu. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite barem na 1 sat vremena.
    Od tijesta otkidajte komadiće težine 10 g i zarolajte svaki u kuglicu.
    3.
    Naj bolje će vam biti ako najprije napravite sve kuglice.
    4.
    U manju posudu za prženje stavite ulje i zagrijte ga. Idealna temperatura za prženje je 175°C. U ulje stavljajte 5-6 loptica od jednom. Nemojte nikako više od toga, jer će Vam se ohladiti ulje. Tijekom prženja okrenite loptice (i ako će se ustvari one i same vrtjeti u ulju ,no to ćete vidjeti sami i procijeniti kad da okrenete i vadite kuglice,odnosno fritule).
    5.
    Dobit ćete lijepe rumene loptice, kuglice ,koje najprije vadite na kuhinjski ubrus papirnati,a onda valjate u kristal šećer ili sa otopljenom čokoladom ukrasite fritule.
    6.
    Neke loptice možda će se raspuknuti ,
    to se događa ako su vam kuglice prevelike i ako vam je temperatura ulja preniska.Stoga dobro ih je peći u malom broju kako se ne bi hladilo ulje.

Posluživanje
Želim Vam dobar tek uz ovu slatku deliciju.


Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar