Sastojci
Tijesto
250 g margarina ili masti
250 g šećera
2 kom jaja
1 šalica (2 dcl) mlijeka
1 p.z.p.
800 g brašna
Nadjev od jabuka
oko 1,5 kg jabuka
1 žlica cimeta
Priprema
1.
Umutiti mikserom margarin (mast), dodati jaja i šećer i na kraju mlijeko. Umiješati brašno s p.z.p. Sve raditi mikserom, tek na kraju dovršiti rukama. Tijesto podijeliti na dva dijela. Jedan dio razvući na pobrašnjen pleh (33×30 ja koristim ovaj). Na tijesto razvući nadjev od jabuka i prekriti drugom polovicom tijesta.
2.
Za nadjev jabuke cijele (nije potrebno guliti) izgratati, staviti u teću i izdinstati sve dok ne počne pomalo zagarati. Po želji dodati malo šećera i cimeta. Ja volim da ostanu malo kisele pa ne dodajem šećer.
3.
Kolač peći na 180 – 200°C oko 35 min.
4.
Gotov kolač posuti štaubom!
5.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar