Čokoladna torta - Čokoladno i jednostavno!

 Sastojci

    BISKVIT
    6 jaja
    6 žlica šećera
    6 žlica brašna,
    prašak za pecivo
    1 dec mlijeka
    1 dec ulja
    2 žlice kakaa
    KREMA
    200g čokolade za kuhanje
    400ml slatkog vrhnja
    šalica mlakog mlijeka za biskvit




 Priprema

    1.

    Istući snijeg od bjelanjaka.
    2.

    U žumanjke umutiti šećer, brašno, ulje, mlijeko, prašak za pecivo i kakao.

    Polako dodati snijeg od bjelanjaka u smjesu.
    3.

    Izliti u tepsiju (ja radim u manjoj od standardnih koje dobijete s pećnicom pa ispadne podjednak sloj biskvita i kreme, na slici je friški primjer koji sam radila u većem kalupu za torte) i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 min (možda malo duže ovisi o pećnici)
    4.

    Izvaditi biskvit, politi šalicu mlakog mlijeka po njemu - ne odjednom - najbolje sa žlicom, bitno je ravnomjerno natopiti biskvit, tako će malo splasnuti i neće upiti svu kremu u sebe.
    5.

    Na pari ugrijati vrhnje, dodati čokoladu, dobro promiješati i preliti po biskvitu. Ostaviti na ravnome (ako je tepsija  na nakosenoj podlozi tako ce nastati neravnomjerni sloj) ,pokriti s drugom tepsijom ili alu folijom i ostavite na hladnom najbolje preko noći.




Posluživanje

Narežite na kocke, mogu biti "normalne" veličine za jesti s rukom ili eto poput mene ako je u okruglom kalupu, ukrasite po želji i pretvarajte se da je torta

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar