Za tjesto:
4 bjelanjaka
4 velike žlice Šećera ( kristal)
4 žlice oštrog brašna
Za ganache:
200ml vrhnja za kuhanje
200g (couverture) tamne čokolade
Za kremu:
6 listića želatine
4 žumanjaka
4 žlice šećera
2dcl mlijeka
200g (couverture) bijele čokolade
500ml slatkog vrhnja za šlag
1 1 Šlagfix Dolcela
Priprema
1.
Napravite snijeg od bjelanjaka.
Kad očvrsne postupno miksajući ,dodajte šećer .
Zatim ručno umiješajte brašno. Izlitjte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzija 20 x 25 cm.
Pecite pri temperaturi od 180 °C oko 10 - 15 minuta.
2.
Priprema ganachea:
Vrhnje zagrijte do vrenja, pa prelijte po isjeckanoj čokoladi .Izmješajte dobro , malo ohladitie pa prelite preko biskvita.
3.
Priprema kreme:
Namočite želatinu u vodu prema uputi na vrećici.
Miksajte žumanjke sa šećerom.
4.
Mlijeko zakuhajte,pa ukuhajte žumanjke smiksane sa šećerom.
5.
Kuhajte sve zajedno na laganoj vatri uz stalno miješanje, ne smije zavrijeti. Skloniti s vatre .
Otopite bijelu čokoladu .Dodajte ocjeđenu želatinu i otopljenu bijelu čokoladu. Pustite da se ohladi.
U ohlađeno pažljivo umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag.
6.
Premežite preko ganache kreme
7.
Ohladite najmanje sat vremena , ukrasite čokoladnim hrskavim kuglicama (choco flips).
Recept je prenesem s mojim sitnim izmjenama (Bez maslaca u tamnoj kremi i manje vrnja, te više vrhnja u svjetloj kremi) iz knjige Premium kolači deserti i slastice
Posluživanje
U slast!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar