Ova me slastica oduševila iz više razloga. Prije svega, izgleda fenomenalno da i od samog pogleda na nju kreneš mljackati. Neodoljiv, savršen užitak za nepce!

 Sastojci

    Za tjesto:
    4 bjelanjaka
    4 velike žlice Šećera ( kristal)
    4 žlice oštrog brašna

    Za ganache:
    200ml vrhnja za kuhanje
    200g (couverture) tamne čokolade

    Za kremu:
    6 listića želatine
    4 žumanjaka
    4 žlice šećera
    2dcl mlijeka
    200g (couverture) bijele čokolade
    500ml slatkog vrhnja za šlag
    1 1 Šlagfix Dolcela





 Priprema

    1.

    Napravite  snijeg od bjelanjaka.

    Kad očvrsne postupno miksajući  ,dodajte šećer .

    Zatim ručno umiješajte brašno. Izlitjte smjesu  u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzija 20 x 25 cm.

    Pecite pri temperaturi od 180 °C oko 10 - 15 minuta.
    2.

    Priprema ganachea:

    Vrhnje zagrijte  do vrenja, pa prelijte  po isjeckanoj čokoladi .Izmješajte dobro , malo ohladitie pa  prelite preko biskvita.
    3.

     Priprema kreme:

    Namočite želatinu u vodu prema uputi na vrećici.

    Miksajte  žumanjke sa šećerom.
    4.

    Mlijeko zakuhajte,pa ukuhajte žumanjke smiksane  sa šećerom.
    5.

    Kuhajte sve zajedno  na laganoj vatri uz stalno miješanje, ne smije zavrijeti. Skloniti s vatre .

    Otopite bijelu čokoladu .Dodajte ocjeđenu želatinu i otopljenu bijelu čokoladu.  Pustite da se ohladi.

    U ohlađeno pažljivo umiješajte  čvrsto tučeno vrhnje za šlag.
    6.

    Premežite preko ganache kreme
    7.

    Ohladite najmanje sat vremena , ukrasite čokoladnim hrskavim kuglicama (choco flips).

    Recept je prenesem  s mojim  sitnim izmjenama  (Bez maslaca u tamnoj kremi i manje vrnja, te više vrhnja u svjetloj kremi)   iz knjige Premium kolači deserti i slastice

   



Posluživanje

U slast!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar