Bijela kraljica
Sastojci
Kore
10 bjeljanjaka
200 g mljevenog šećera
2 žlice jabučnog octa
Fil
10 žumanjaka
200 g šećera
1 vrećica praška za puding okus vanilije
5 žlica gustina
1 l mlijeka
20 dag prženih mljevenih lješnjaka
250 g maslaca ili margarina
1 vanilin šećer
Preko torte
slatko vrhnje ili šlag
Priprema
1.
Izraditi snijeg od pet bjeljanjaka, 100 g šećera i žlice octa. Smjestu staviti u kalup za tortu u koji ste stavili papir za pečenje. Peći sat vremena na 150 stupnjeva.
2.
Napraviti dvije ovakve kore. Izgledaju visoke, ali će se spustiti dok se ohlade.
3.
Izraditi žumanjke, šećer, vanilin šećer, gustin i puding sa dva dl mlijeka, to ukuhati u ostalo mlijeko. Kada se ohladi dodati izraženi maslac ili margarin. Podijeliti na dva dijela. U jedan dio staviti lješnjake.
4.
Slagati: kora, fil s lješnjacima, kora, žuti fil.
5.
Cijelu tortu obložiti slatkim vrhnjem ili šlagom.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar