Marmelada od jagoda




Sastojci:

-2 kg svježih jagoda
-400 g smeđeg šećera
-400 g bijelog šećera
-4 paketića vanilin šećera
-4 čepa ruma
-1 limun (sok i korica)
-1 naranča (sok i korica)  
-aroma jagode

I još.

-2 paketića (20g) želatine u prahu + 1 dcl vode
-ili... 1 paketić Želina ili Džemfixa (ovisi što imate pri ruci)




Priprema:

Jagode oprati, očistiti i samljeti u pire (u blenderu ili multipraktiku).

Uliti pire u širu posudu za kuhanje, dodati sve tri vrste šećera, te sokove i koricu agruma.

Zakuhati na srednje jakoj vatri uz neprestano mješanje, potom smanjiti vatru i kuhati 40 minuta uz povremeno miješanje.

10 minuta prije kraja umiješati aromu jagode i rum.

Želatinu pomiješati sa hladnom vodom i ostaviti da nabubri.

Kad je marmelada pri kraju, želatinu otopiti i žustro umiješati.

Uliti u oprane i sterilizirane staklenke, hermetički zatvoriti i spremiti na hladno.

Sutradan možete početi uživati

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar