Crno-bijela fantazija




Sastojci:

Za biskvit:
 
-6 jaja
-80 g šećera
-4 žlice ulja
-60 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
-15 g kakaa (2 žlice)
-1 žličica Praška za pecivo
-80 g popečenih mljevenih lješnjaka

Za svijetlu kremu:
 
-80 g Gussnela
-100 šećera
-1 Vanilin šećer
-800 ml mlijeka
-250 g maslaca

Za tamnu kremu:
 
-500 ml slatkog vrhnja
-300 g čokolade

Za glazuru:
 
-150 g čokolade
-50 g maslaca



Priprema:

Za biskvit:

Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.

Na kraju umiješajte mljevene lješnjake.

Smjesu razdijelite na dva dijela.

Pecite biskvite na 180°C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.

Preko biskvita u tepsiji nanesite svjetlu kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom.

Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Svijetla krema:

Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka.

Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja.

Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta.

Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.

Tamna krema:

Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite s vatre i dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar