Hurmašice
Sastojci:
Za tijesto:
-400 g Pšeničnog glatkog brašna
-1 žličica Prašak za pecivo
-250 g maslaca
-2 jaja
-60 g šećera
Za nadjev:
-50 g mljevenih badema
-50 g grubo narezanih badema
-1 Vanilin šećer
-naribana limunova korica
-2 žlice šećera
-naribani muškatni oraščić
-50 ml mlijeka
Za šećerni sirup:
-500 g šećera
-800 ml vode
-sok jednog limuna
-narezane ploške od pola limuna
-1 Vanilin šećer
Priprema:
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte maslac, jaja, šećer i umijesite glatko tijesto.
Ostavite ga stajati oko sat vremena.
Za to vrijeme pripremite nadjev: bademima dodajte šećer, vanilin šećer, naribani muškatni oraščić i sve zalijte kipućim mlijekom.
Dobro izmiješajte i ohladite.
Od tijesta oblikujte loptice veličine oraha, stanjite ih dlanom na ribežu, na sredinu tijesta stavite žličicu nadjeva, a zatim pažljivo uvijte jednu, a potom drugu stranu tijesta.
Oblikovane urmašice stavite ne namašćen i pobrašnjen pleh, i to tako da s gornje strane ostane ukras od ribeža.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 40 minuta.
Od šećera, vanilin šećera, vode, limunova soka i ploški narezanog limuna skuhajte sirup.
Kuhajte ga 15 do 20 minuta na laganoj vatri, pritom pazite da se previše ne zgusne.
Kuhani sirup malo ohladite i prelijte preko pečenih toplih urmašica.
Urmašice ostavite stajati u sirupu oko 10 sati.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar