Čokoladna tortica
Sastojci
150 gr. secera
2 kasike putera
2 kasike soka od limuna
2 jaja
200 gr. brasna
pola praska za pecivo
prstohvat soli
300 ml. mlijeka
Fil:
200 gr. secera u prahu
100 gr. putera
250 gr. cokolade
1 kasika soka od limuna
2 kasike mlijeka
Ukrasavanje:
150 gr. cokolade
1 saka kikirikija ili oraha
Priprema:
Pec zagrijat na 350F-180C
Kalup oblozit pek papirom.
U posudu stavit jaja,secer,sok od limuna i so pa sve dobro izmutit.
Dodajte omeksal puter I nastavite sa mucenjem.
Dodajte brasno I prasak za pecivo pa izmutite.
Pomalo dodajite mlijeko i neprestano mutate.
Istresite u kalup pa pecite dok kora nebude gotova.
Gotovu koru maknite iz kalupa,prohladite i presjecite.
Izmutite omeksal puter i secer u prahu.
Dodajte mlijeko,sok od limuna i otopljenu cokoladu.
Sve dobro izmutite i istresite preko kore.
Prekrite drugom korom pa prelite otopljenom cokoladom kojoj ste dodali mljeven kikiriki ili orahe
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar