LEDENA ČOKOLADNA TORTA: Fantastičan osvježavajući desert bez puno muke
Sastojci:
100 g čokolade za kuhanje,
150 g tamne čokolade sa 70 % kakaa,
100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
600 ml slatke pavlake,
20 g šećera u prahu,
4 kašike soka od narandže,
1 kašičica rendane kore (neprskane!) narandže,
Za glazuru:
150 g čokolade za kuhanje,
90 g maslaca
Priprema:
Slatku pavlaku umutite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok od narandže i narandžinu koru. Otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje i 150 g tamne čokolade i dodajte u smjesu.
Dobro umutite mikserom pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
Smjesu izlijte u kalup obložen providnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
Ohlađeni kolač okrenite na tacnu, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u otopljenu čokoladu umiješali maslac.
Tortu dodatno možete ukrasiti po želji.
Izvor: doznajemo.com
Nema komentara:
Objavi komentar