LEDENA ČOKOLADNA TORTA: Fantastičan osvježavajući desert bez puno muke





Sastojci:

        100 g čokolade za kuhanje,
        150 g tamne čokolade sa 70 % kakaa,
        100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
        600 ml slatke pavlake,
        20 g šećera u prahu,
        4 kašike soka od narandže,
        1 kašičica rendane kore (neprskane!) narandže,

Za glazuru:

        150 g čokolade za kuhanje,
        90 g maslaca








Priprema:

    Slatku pavlaku umutite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok od narandže i narandžinu koru. Otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje i 150 g tamne čokolade i dodajte u smjesu.

    Dobro umutite mikserom pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
    Smjesu izlijte u kalup obložen providnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
    Ohlađeni kolač okrenite na tacnu, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u otopljenu čokoladu umiješali maslac.

    Tortu dodatno možete ukrasiti po želji.

Izvor: doznajemo.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar