Zagrebačke kremšnite






Sastojci

     250 g zamrznutog Lisnatog tijesta
    Za kremu:
     1 Krema za kremšnite
     500 ml vode
    Za šlag:
     600 ml vrhnja za šlag
     2 Šlagfixa
    Za glazuru:
     200 g čokolade
     30 g maslaca






Priprema

    Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20×30 cm).
    Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
    U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
    Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
    U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.
    Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
    Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
    Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.

Posluživanje

Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.

Savjet

Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.



coolinarka.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar