Sastojci:
Biskvit: (iz recepta čokoladna vanilolina)
130 g maslaca
300 g šećera
3 jaja
120 ml mlijeka
160 g oštrog brašna
60 g gorkog kakaa
1 žličica sode bikarbone
na vrh žličice praška za pecivo
prstohvat soli
Vanilin krema
3 pudinga od vanilije
7 žlica šećera
125g margarina
300 ml slatkog vrhnja
700 ml mlijeka
2 žlice arome vanilije
350 ml slatkog vrhnja
1 kremfix
Čokoladna krema
3 pudinga od čokolade
7 žlica šećera
125 g margarina
3oo ml slatkog vrhnja
700 ml mlijeka
1 vrećica arome naranče
350 ml slatkog vrhnja
1 kremfix
I još:
1 crveni preljev za torte
150 g čokolade
3 žlice ulja
rum
Priprema:
1. Biskvit:
2. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
3. U posudi izmiksajte maslac sa šećerom i dodavajte jedno po jedno jaje.
4. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno,kakao,p.p. sol i sodu bikarbonu.
5. U smjesu maslaca, šećera i jaja lagano umješajte suhe sastojke uz dodatak mlijeka dok ne
dobijete gustu smjesu.
6. Istresite smjesu u kalup za tortu i pecite 40 min.
(Ja sam ispekla ovakva dva biskvita, no možete i jedan te ga pažljivo prerezati na dva
dijela, ovisi kakav imate kalup.)
7. Vanilin krema / Čokoladna krema
8. Prašak za puding pomiješajte s šećerom i 300ml slatkog vrhnja.
9. U mlijeko stavite pola margarina i 2 žlice arome vanilije (Za čokoladni stavite aromu
naranče) te ga zakuhajte.
10. U zakuhano mlijeko umiješajte puding.Kad se zgusne puding stavite ga na hladno i
prekrijte ga kuhinjskom prozirnom folijom da se ne stvori kora.
11. U ohlađeni puding dodajte 2 žlice ruma te tučeno slatko vrhnje 350ml x 1 kremfix.
12. Redoslijed slaganja:
13. Biskvit poškropite s rumom.
Oko biskvita stavite obruč i istresite Vanilin kremu.
14. Stavite drugi biskvit i tanko namažite s čokoladnom kremom i napravite crveni preljev za
torte po uputi na vrećici i prelijte preko biskvita.
15. Kad se preljev stisnuo istresite čokoladnu kremu, poravnajte.Stavite u frižider na pola sata.
Napravite čokoladnu glazuru od 150 g čokolade i 3 žlice ulja(odokativno).Ukrasite tortu.
16. Najbolje ju je raditi dan prije jer je rashlađena božanstvena.
Uživajte!!
Nema komentara:
Objavi komentar