Kokos Rolada





Sastojci

    biskvit
     - 7 zumanjaka
     - 7 zlica secera
     - 7 zlica brasna
     - 1 prasak za pecivo
     - snijeg od 7 bjelanjaka
    nadjev
     - 70gr kokosa
     - 2 zlice mlijeka
     - 100gr margarina(maslaca)
     - 100gr zele bombona
     - 70gr grozdica
     - rum
    krema
     - 3 cijela jaja
     - 6 zlica secera
     - 100gr cokolade
     - 150-200gr margarina(maslaca)







Priprema

Tezina : srednje zahtjevno

    NADJEV
    Margarin/maslac izmixati s mlijekom, dodati kokos,
    nasjeckane zele bombone i grozdice, namocene u rum.
    Sve oblikovati u roladu, zamotati u prozirnu foliju
    pa staviti da se hladi.

    KREMA
    Jaja i secer, skuhati na pari, ali pred kraj dodati cokoladu
    pa i nju zajedno otopiti.
    U prohladeno dodati margarin/maslac.
    Ostaviti da se malo stegne, dok se biskvit ispece.

 
BISKVIT
    Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno
    dodavati brasno sa praskom za pecivo i na kraju
    lagano umijesati snijeg.
    Biskvit peci u namazanom i papirom za pecenje
    oblozenom, limu.
    Peceno ,okrenuti na kuhinjsku krpu, malo posutu sa secerom,
    i umotati roladu.
    Biskvit odrolati, premazati kremom, a na rub biskvita, poloziti
    nadjev
    Sve zajedno saviti i ostaviti u hladnjak da se stegne, nekoliko sati.
    Premazati preostalom kremom i posuti kokosom.
    Prijatno !!



http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar