Ovo je ovo jelo savršeno za sve muškarce koji žele da pokažu svojim roditeljima kako su odrasli i mogu voditi računa sami o sebi čak i kad je u pitanju domaća hrana. Eto, toliko je jednostavno za napraviti. :)
Potrebni sastojci:
– Kašika maslinovog ulja
– 8 pilećih karabataka
– 2 glavice crvenog luka, nasjeckane na tanke ploškice
– 5 šargarepa isječenih na veće kolutove
– 3 stabljike celera, grubo nasjeckane
– 400 g paradajza u kockicama iz konzerve
– 600 ml pilećeg bujona
– 2 kašičice senfa
– Kašičica origana
– So i biber
Priprema:
Uspite ulje da se grije u većoj posudi dok ne bude vrelo, stavite piletinu da se zapeče sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite piletinu iz posude i ostavite sa strane.
Na isto ulje stavite crveni luk i prodinstajte dok ne omekša, zatim dodajte šargarepu, celer i sve skupa dinstajte još tri-četiri minuta, povremeno mješajte.
U povrće uspite paradajz i pileći bujon, dodajte senf, origano i piletinu. Posolite, pobiberite, ostavite da prokuha, poklopite i ostavite da lagano krčka 45-55 minuta.
Servirajte sa rižom, tjesteninom, pire krompirom ili samo sa kriškom hrskavog hljeba.
Izvor: lifepressmagazin.com
Nema komentara:
Objavi komentar