DOMAĆI HLEB





SASTOJCI :
5oog brašna za peciva,
2oo ml mleka,
1 jaje,
5o ml ulja,

1 kockica kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli.




PRIPREMA :
Brašno prosejati u vanglu.
Posoliti i dodati jaje i ulje.
Kvasac izmrviti direktno u brašno i dodati kašičicu šećera.
Na kraju dodati mleko.
Umesiti glatko testo.
Ako je retko dodati još malo brašna i obrnuto.
Kada prestane da se lepi za prste i vanglu, gotovo je.
Nauljiti vanglu i ostaviti testo da naraste (oko 45 minuta).
Prebaciti testo na blago pobrašnjenu radnu površinu.
Pre nego što ga rastanjite možete ga podeliti na dve jufke.

Rastanjiti testo oklagijom u pravougaonik.
Uviti u rolat i prebaciti na nauljen pleh.
Oštrim nožem zaseči ukoso na nekoliko mesta.
Ostaviti hleb još pola sata da odmara.
Zagrejati rernu na 2oo C i peći hleb dok lepo ne porumeni.
Vreme pečenja zavisi od vaše rerne.
Poslužiti ga uz omiljenu klopu :).
Prijatno!

Recept preuzet sa: http://milicinakuhinja.blogspot.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar